Crearea unui design interior de casă pe care îl adorați poate fi o experiență încântătoare. Ai nevoie doar de intuiția unui designer de interior, iar acesta este ușor de găsit. Dar înainte de a începe să tastați “designer de interior lângă mine”, citiți mai departe! Am adunat cele mai bune sfaturi și trucuri din interior pentru a vă ajuta să vă creați casa de vis și să vă distrați în acest proces!

Stabiliți o schemă de culori pentru designul interior al casei dvs.

Alege trei până la cinci culori care vor fi cele mai proeminente în casa ta. Dacă nu sunteți sigur, alegeți un ton bazat pe sentimentul pe care îl doriți pentru designul interior al casei dvs. Alternativ, folosiți-vă hainele ca un ghid, deoarece avem tendința de a cumpăra haine în nuanțe care se potrivesc personalității noastre.
Odată ce v-ați hotărât, lucrați cameră cu cameră, deoarece fiecare va necesita proporții diferite ale culorilor alese. În plus, și culorile de accent ar putea fi diferite. Iată care sunt schemele de culori de bază pentru interioarele de casă:

O schemă monocromatică se limitează la o singură culoare, inclusiv tonurile mai deschise și nuanțele mai închise ale acesteia. Această paletă se potrivește bine interioarelor de casă scandinave.
O schemă analogică se referă la culori care se află una lângă cealaltă pe roata de culori. Verdele, cianul și albastrul sunt culori analoge.
O schemă complementară se referă la culori care sunt opuse una față de cealaltă pe roata culorilor. Albastrul și portocaliul și verdele și roșul sunt opuse și sunt perfecte pentru interioarele de casă eclectice sau contemporane îndrăznețe.

Alegeți calitatea în locul cantității

Decorarea nu trebuie să coste o avere. Cu toate acestea, cumpărăturile impulsive ieftine duc adesea la dezordine și se uzează rapid. În schimb, economisiți pentru ceva care va dura zeci de ani, spre deosebire de ceva care se va sfărâmă într-un an sau doi. Stabiliți un buget și un plan de economisire, apoi puteți cheltui pe piese de bază, cum ar fi o canapea, o masă de sufragerie, scaune sau o consolă.

Încercați diferite amenajări ale casei

Încercați diferite amenajări. Uneori, tot ce are nevoie o casă este o mică remaniere a mobilierului. Luați în considerare adoptarea unei abordări Feng Shui, în special în spațiile distinct individuale, cum ar fi biroul, dormitorul și baia. Începeți prin a vă planifica amenajarea interiorului casei, apoi ajustați până când sunteți mulțumit.
Puneți-vă în valoare operele de artă asigurându-vă că le agățați la înălțimea corectă. În mod ideal, piesa dvs. de artă principală, sau linia mediană orizontală a unui perete de galerie, ar trebui să fie la nivelul ochilor, adică la aproximativ 145 cm de la podea. Măsurați de la fitingul sau cordonul de pe spatele piesei de artă și nu de la partea superioară a ramei.

Folosiți becurile potrivite pentru interiorul casei dvs.

Becul potrivit poate face culoarea să iasă în evidență sau poate crea o atmosferă relaxantă, în timp ce becul greșit poate transforma un design interior de casă într-un spațiu sumbru și neprimitor. Designerii de interior favorizează becurile cu diode emițătoare de lumină (LED) deoarece sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie, dar, cel mai important, au o calitate a culorilor de neegalat.

Folosiți plante: Actualizarea instantanee

Adăugați verdeață proaspătă în designul interior al casei dvs. atunci când doriți o reîmprospătare rapidă, fără efort și cu buget redus. Alegeți plante veșnic verzi, cum ar fi crinii păcii și smochinele cu frunze de vioară, care purifică aerul și necesită puțină întreținere. Profitați la maximum de acest truc de design și adăugați un ghiveci de plante frumos decorat.

Plafon mai înalt cu linii verticale

Faceți ca o cameră să pară mai mare decât este, folosind o iluzie verticală. Dungile verticale din tapet, rafturile de la podea la tavan sau perdelele vor face ca tavanul să pară mai înalt decât este. Draperiile de la podea până la tavan pot face, de asemenea, ca o cameră să se simtă extrem de luxoasă. Păstrați decorul înalt într-o proporție rezonabilă față de spațiu. De exemplu, folosiți un raft îngust într-o baie pentru a evita crearea unei senzații de aglomerație.

Contrast de texturi pentru un design interior perfect al casei

Suprafețele juxtapuse adaugă intrigă într-un interior. Cărămida aspră și expusă într-un decor rafinat, cu canapele de catifea și tapiserii de mătase, va șoca și își va uimi publicul. Implică-ți simțurile cu surpriza texturii.

Din fericire, puteți încerca acest sfat de decor pe toate suprafețele din casa dvs.: pereți, podea, tavan, mobilier și decor. Începeți să experimentați cu materiale textile, covoare și plapume și treceți la piesele de mobilier și apoi chiar la structura casei dvs.

Ești gata să începi să scrii “designer de interior lângă mine”? Programează în schimb o consultație gratuită cu Nicoleta.